MALZEMELER
* 2,5 su bardağı ince bulgur
* 4 su bardağı sıcak su
* 1 yumurta
* 6 yemek kaşığı un
* tuz
İç Harcı İçin
* 200 gr kıyma
* 2 tatlı kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 orta boy kuru soğan
* 1 yemek kaşığı salça
* Maydanoz
* Karabiber, kırmızı biber, tuz
Haşlamak İçin
* Su
* Tuz
Üzeri İçin
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Geniş bir kapta bulgur sıcak su ile ıslatılır tuz ilave edilir
* Üzeri kapatılarak dinlendirilir
* İç harcı hazırlanır
* Tereyağ eritilir sıvıyağ ve küp küp doğranmış kuru soğanlar ekleni
* Daha sonra kıyma ilave edilir ve kavrulur
* Pişmesine yakın salça, tuz ve baharatlar ilave edilir
* Biraz daha piştikten sonra ocaktan alınır
* Dinlenen bulgura yumurta ve un eklenerek yoğrulur
* Cevizden büyük bezeler alınır
( elinizi suya batırarak yaparsanız daha rahat olur)
* İçleri açılarak kıymalı harç eklenir ve kapatılır
* Geni bir tencereye, tencerenin yarısı kadar su eklenir ve kaynatılır
* Kaynayan suya tuz atılır
* Daha sonra köfteler eklenir
* Yaklaşık 15 dk haşlanır
* Haşlanan köfteler kaşık süzgeç yardımıyla alınır
* Bir kapta tereyağ eritilir
* Eritilen tereyağ köftelerin üzerine dökülür
* Sıcak servis yapılır
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder