MALZEMELER
* 3 bağ kara lahana
* 2 su bardağı pirinç
* 250 gr kıyma
* 4 adet orta boy kuru soğan
* Maydanoz
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı salça
* Tuz , baharat
* Bir tencerede su kaynatılır
* Lahanaların sap kısımları alınır (atmayınız)
* Kaynayan suda lahanalar haşlanır 5 dk kadar
* Haşlanan lahanalar süzgeçe alınır
* İç harcı hazırlanır
* Pirinç, kıyma, küp küp doğranmış soğanlar ve maydanoz bir kapta karıştırılır
* Üzerine salça ve sıvıyağ eklenir
* Tuz ve isteğe göre baharatlar ilave edilir
* Lahananın boyutuna göre iç harcından eklenir
* Resimdeki gibi sarılır
* Lahana sapları tencerenin altına dizilir
( lezzet verir ve sarmaların dibinin tutmasını engeller)
* Üzerine sarılan lahanalar dizilir
* En üst kısmına ılık 5 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı salça ve bir çay bardağı ılık su bir kasede karıştırılır.
* Bu karışım sarmanın üzerine ilave edilir
* Sarmanın üzerine bir parmak kalınlığını geçecek şekilde kaynamış su ilave edilir
* Üzerine tabak kapatılır
* Suyu çekilene kadar kısık ateşte pişirilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder