MALZEMELER
Hamuru İçin
* 2,5 su bardağı un
* 1 su bardağı su
* Tuz
* 1 adet yumurta
İç Harcı İçin
* Yarım kg ıspanak
* 1 adet yumurta
* Tuz, karabiber, kırmızı biber
* 2 adet kuru soğan
* Un, su, yumuta ve tuz karıştırılarak hamur yoğrulur
* Cevizden büyük bezeler alınır
* Üzeri nemli bir bez ile kapatılır
(ben buzdolabı poşeti kullandım)
* 1 saat dinlendirilir
* Bu arada ıspanaklar temizlenir, yıkanır ve doğranır
* Doğranan ıspanaklar derin bir kaba alınır
* Üzerine yumurt, tuz, küp küp doğranmış soğan ve baharatlar ilave edilir, karıştırılır
* Hamur normal incelikte un yardımıyla açılır
* Açılan hamurun yarısına ıspanaklı harç koyulur
* Ispanak koyulduktan sonra hamur yarım ay şeklinde kapatılır
* Kızgın yapışmaz geniş bir tavada kızartılır
* Alt tarafı kızaran gözleme çevrilir ve margarin sürülür
* Diğer tarafı da aynı şekilde kızartılır ve margarin sürülür
* Servis tabağına alınır
* Sıcak servis yapılır
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder