13 Haziran 2013 Perşembe

CHEESECAKE


MALZEMELER
Tabanı İçin
* 2 paket yulaflı bisküvi
* 2 çorba kaşığı süt
* 50 gr tereyağ

Kreması İçin
* 100 ml krema
* 300 gr labne peyniri
* 3 yumurta
* 2 çimdik tuz
* 2 kahve fincanı pudra şekeri
* 2 yemek kaşığı nişasta

Üzeri İçin
* İsteğe bağlı, msarmelat, çikolata sos, reçel vs..

* Bisküviler rondodan geçirilir
* Tereyağı eritilir
* Bisküviler tereyağı ve süt ile karıştırılır
* Kelepçeli kek kalıbının tabanına sıkı bir şekilde yerleştirilir
* Buzdolabında dinlenmeye bırakılır


* Yumurta sarıları ve akları ayrılır
* Yumurta akının içine tuz ilave ediler ve kar haline gelene kadar çırpılır
* Ayrı kapta yumurta sarısı ve pudra şekeri çırpılır
* Yumurta sarılarının içerisine labne peyniri ve krema eklenir
* Çırpılan yumurta akları da eklenir ve miksersiz karıştırılır
( Kıvamının katı olması için yumurta akları eklendikten sonra mikserle çırpılmaz)


* Buzdolabında dinlenen tabanın üzerine krema eklenir
* Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 50 dakika pişirilir
* Pişme kıvamı kreması kek kıvamında katı olacak
*  Bir gece dinlendirilecek
* Servis öncesi sos ile süslenir

AFİYET OLSUN...





1 yorum: