2 Ekim 2013 Çarşamba

AYVA TATLISI


MALZEMELER
* 4 adet ayva
* 2 adet elma
* 8 çorba kaşığı toz şeker
* 2 su bardağı su
* 1/3 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
* 1 paket kremşanti
* yarım su bardağı soğuk süt
* Ceviz

* Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur
* Ortadan ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır
* Tencereye dizilir
* Su, şeker ve gıda boyası eklenir
* Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte yarım saat pişirilir
* Elmalar soyulup rendelenir
* Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı şeker ile pişirilir
* Pişen ayvalar fırın tepsisine alınır
* Ayvaların göbeğine pişen elmalar yerleştirilir
* Önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 20 dakika pişirilir
* Kremşantiye süt ilave edilerek çırpılır
* Soğuyan tatlılar servis tabağına alınır
* Kremşanti ve ceviz ile süslenir

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder