27 Mayıs 2013 Pazartesi

FIRINDA TAVUKLU BEZELYE




 

MALZEMELER
* 1 kutu konserve bezelye
* 2 orta boy patates
* 2 parça tavuk göğsü
* 1,5 yemek kaşığı salça
* Sıvıyağ 
* 5 adet sivri biber


* Patatesler küp küp doğranır
* 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağda patatesler hafif kızartılır
* Kızaran patatesler fırın tepsisinin tabanına serilir
* Üzerine bezelyeler eklenir
* Tavuk göğsü haşlanır ve küp küp doğranır
* Bezelyelerin üzerine tavuklar eklenir
* 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağda salça kavrulur ve üzerine bir su bardağı kadar tavuk suyundan ilave edilir ve kaynatılır. Tuz ilave edilir
(isteğe bağlı baharat da ilave edilebilir)
* Kaynayan salçalı sos bezelyelerin üzerine dökülür

* Sivri biber ile sülenir
* Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir

AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder