27 Mayıs 2013 Pazartesi

REVANİ



MALZEMELER
* 4 adet yumurta
* 1 kahve fincanı toz şeker
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı irmik
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 2 paket kabartma tozu
Şerbeti için
* 3 su bardağı toz şeker
* 4 su bardağı su
* 1/2 limon suyu


* Önce şerbeti hazırlanır
* 3 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su tencerede eritilir
* Orta ateşte kaynatılır
* Kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilir
* 10 dakika daha kaynatılır
* Ilımaya bırakılır
* Bir kapta yumurta ve şeker çırpılır
* Sıvı yağ, yoğurt eklenir ve çırpılır
* Daha sonra irmik, un ve kabartma tozu eklenir
* Un ve kabartma tozu eklendikten sonra fazla çırpılmaz
* Yağlanmış tepsiye eşit şekilde dökülür
* Isıtılmamış fırında 180 derecede içi  çekinceye kadar kızartılır
* Şerbeti çekmesi için kürdan ya da çatal batırılır
* Ilık şerbet dökülür
* Soğuduktan sonra kesilir 
(isteğe bağlı dondurma, kremşanti ya da kaymak eşliğinde sunum yapılabilir)

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder