26 Mayıs 2013 Pazar

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


MALZEMELER
* 250 gr margarin ya da tereyağ
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 3 yemek kaşığı pirinç unu
* 3 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
* 2 yemek kaşığı süt
* 50 gr çikolata
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1 paket vanilya
* 1/2 paket kabartma tozu


* Oda sıcaklığındaki margarin şeker ile çırpılır
* Pirinç unu, un, süt, hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilya eklenir ve yoğrulur
* Hamurdan bezeler alınır ve şekil verilir, tepsiye dizilir
* Önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir
* Fırından alınan kurabiyeler soğumaya bırakılır
* Bu arada çikolata benmari usulü eritilir
* Soğuyan kurabiyelere kaşık yardımıyla ya da yağlı kağıttan yapılan külah yardımıyla üzeri süslenir
(ben beyaz çikolata ve pembe çikolata kullandım, bitter çikolata da olabilir?

AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder