18 Nisan 2013 Perşembe

MİRİK KÖFTE


MALZEMELER
* 1,5 su bardağı ince bulgur
* 3,5 su bardağı sıcak su
* tuz
* 1 yumurta
* 4 yemek kaşığı un
* Haşlamak için su
Üzeri İçin
* 6 yemek kaşığı yoğurt
* 100 gr kıyma
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı salça
* Karabiber
* Kırmızıbiber


* Bulgur ve tuz bir kapta sıcak su ile ıslatılır, üzeri kapatılır ve yarım saat dinlendirilir
* Demlenen bulgurun içerisine un ve yumurta eklenerek yoğrulur
(biraz uzun süre yoğrulursa daha iyi olur)
* Yoğurduktan sonra küçük yuvarlak köfteler yapılır ve un serpilmiş tepsiye dizilir
* Geniş bir tencerenin yarına su eklenir ve kaynatılır, kaynayan suyun içerisine tuz atılır
* Sonra mirik köfteler suya atılır ve yaklaşık 15-20 dakika haşlanır


* Haşlanan köfteler süzgeç kaşık yardımıyla sevis tabağına alınır
* Bir tavada tereyağ ve sıvı yağ eritilir, kıyma sotelenir, sonra salça, tuz ve baharatlar eklenir
* Yoğurt bir kapta çırpılır ve köftelerin üzerine dökülür
* En son kıymalı sos dökülür

AFİYET OLSUN...



1 yorum: