17 Nisan 2013 Çarşamba

PATATES KROKET


MALZEMELER
* 6 orta boy haşlanmış rendelenmiş patates
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 2 yemek kaşığı un
* Tuz
* Karabiber
* 3 yumurta
* 1 su bardağı galeta unu
(bayat ekmekleri fırında kızartıp, rondodan geçirip ya da merdane ile ezebilirsiniz
kendi galeta ununuzu yapabilirsiniz)
* Kızartmak için sıvı yağ


* Patatesler haşlanır rendelenir
* Biraz ılık olduktan sonra nişasta, un tuz, karabiber ve 2 yumurta eklenir, yoğrulur
* Yoğrulan patatesten parçalar alınır tezgaha un serpilir ve cubuk şekli verilir
* Bıçak yardımıyla kesilir


* Bir tabağa 1 yumurta kırılır ve çırpılır
* Yine aynı şekilde galeta unu da bir tabağa konulur
* Kroketler önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılır
* Daha sonra bir tepsiye dizilir
* Bütün kroketler yumurta ve galeta ununa batırıldıktan sonra orta sıcaklıktaki sıvıyağda kızartılır

* Kızaran kroketler kağıt havlu serili bir tabağa alınır
* Biraz dinlendikten sonra servis tabağına alınır

AFİYET OLSUN...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder