1 Nisan 2013 Pazartesi

AFYON LOKUMU


 MALZEMELER
* 4 yemek kaşığı un
* 4 yemek kaşığı kakao
* 10 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 4 su bardağı süt
* 1 poşet kremşanti ve 1/2 su bardağından biraz fazla süt
* Hindistan cevizi


* Kakao, un, şeker ve vanilya bir tencerede karıştırılır
* Üzerine 4 su bardağı süt ilave edilir
* Çırpma teliyle karıştırılır
* Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir
* Hindistan cevizi tepsiye serpilir
* Hindistan cevizinin üzerine pişirilen karışım dökülür
* Kaşık yardımıyla düzleştirilir
* Ve bir saat soğumaya bırakılır
* Kremşanti koyu kıvamda  çırpılır
* Soğuyan afyon lokumunun üzerine kremşanti sürülür
* Buzdolabının normal bölümünde bir gece dinlendirilir


* İnce uzun şeritler şeklinde kesilir 
* Küçük rulolar yapılır
* Servis tabağına alınır

AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder