5 Nisan 2013 Cuma

KUNTA KİNTE KEK


MALZEMELER
* 1,5 su bardağı soğuk süt
* 1 paket margarin
* 3 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 2 su bardağı un


* Margarin eritilir
* Bir kapta süt, şeker ve kakao çırpılır
* Üzerine margarin eklenir ve çırpılır
(mikser de kullanabilirsiniz)
* Bu karışımdan 1,5 su bardağı ayrılır


* Kalan kek harcına yumurta eklenerek çırpmaya devam edilir
* Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir
* Kapıplara kaşık yardımıyla dökülür
(isterseniz yağlanmış bir tepsiyede dökebilirsiniz)
* 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirilir


* Fırından çıkan keklere kürdan batırılır
* Üzerine ayrılan harçtan dökülür
(bu işlem sıcakken yapılır)
* Soğuk servis yapılır

AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder