1 Nisan 2013 Pazartesi

PRATİK TARHANA ÇORBASI



MALZEMELER
* 1,5 tatlı kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı salça
* 1,5 tatlı kaşığı yoğurt
* 1 lt su
 (tavuk veya et suyu da olabilir)
* Tuz
* Nane

 
* Öncelikle bir kasede yoğurt ve salça karıştırılır
* Tereyağ bir tencerede eritilir ve un kavrulur
* Daha sonra salçalı yoğurtlu karışım eklenir


* Kısık ateşte biraz pişirilir
* Su  ilave edilir
* Blendırdan geçirilir
* Kaynayana kadar pişirilir
* Kaynadıktan sonra tuz ilave edilir ve biraz daha karıştırılır
* Nane ilave edilir ve ocaktan alınır
(isteğe bağlı üzeerine pul biber de ilave edilebilir)
* Sıcak servis yapılır

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder