17 Nisan 2013 Çarşamba

PAMUK PRENSES


MALZEMELER
* 5 kahve fincanı toz şeker
* 5 adet yumurta
* 1 kahve fincanı su
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket kremşant
* 1 su bardağı soğuk süt
(kremşanti için)
* 1 su bardağı süt
(keki ıslatmak için)
* 2 su bardağı hindistan cevizi


* Yumurta ve şeker çırpılır
(yaklaşık 10 dk)
* Su, un ve kabartma tozu ilave edilerek pandispanya hazırlanır
* Fırın tepsisi yağlanır ve pandispanya harcı dökülür
* Soğuk fırında 150 derecede pişirilir
* Bu arada süt ve kremşanti koyu kıvamda hazırlanır ve buzdolabında bekletilir
* Geniş bir tabağa hindistan cevizi konulur
* Pişen pandispanya oda sıcaklığında soğutulur
* Soğuyan pandispanyalar büyük kareler halinde kesilir
* Kesilen kareler bıçak yardımıyla ortadan kesilir
* Kesilen pandispanyanın iç tarafı fırça yardımıyla süt ile ıslatılır


* Süt ile ıslatılan kısım hindistan cevizinin olduğu tabağa konulur
* İç kısmına kremşanti konulur
* Rulo şeklinde sarılır
* Servis tabağına alınır

AFİYET  OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder