27 Mart 2013 Çarşamba

BUZLUK BÖREĞİ



MALZEMELER
* 1 margarin (ocakta eritilmiş)
* 6 adet yufka
* Peynir
* Maydanoz
ÜZERİ İÇİN
* 2 yumurta sarısı
* Sucuk
* Domates
* Yeşil biber

* Tezgahın üzerine yufka serilir
* Serilen yufkaya fırça yardımıyla margarin sürülür
* Üzerine tekrar yufka serilir
* Yufkalar sigara böreği şeklinde kesilir
* Peynirli maydanozlu harç eklenir
* Resimdeki gibi sarılır
* Sarma işlemi biterken ucunu tam sarmadan suya batırılır, sarılır
(yufkanın açılmaması için)
* Börekler bir tepsiye dizilir
* Sonra suya tutulur 
* Üzeri bıçak yardımıyla düz bir şekilde kesilir
(isteğe bağlıdır, isterseniz kesmeden de olabilir)
* Tekrar tepsiye dizilir (buzdolabı için uygun bir tepsi olmalı)
* Börekler dondurucuda bir gün durur
 ( bir haftada olabilir ani bir misafir için ideal olur)
* Buzluktan çıkan börekler fırın tepsisine dizilir
* Üzerine yumurta sarısı sürülür
* Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir
* Kızarmaya başlayınca sucuk, domates ve yeşil biber ile süslenir 

AFİYET OLSUN...



                                                          

1 yorum:

  1. Facebook sayfamız açıldı oradan da takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/BirTabakDaha

    YanıtlaSil