29 Mart 2013 Cuma

MİNİK ALMAN PASTALARI


MALZEMELER
* 1 kg un ( 6 su bardağı)
* Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
* 1 su bardağı süt
* 3 yumurta
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 su bardağı ılık su
* 1 su bardağı nişasta
* 30 gr yaş maya
 (yaş maya kullanmıyorsanız 2 tatlı kaşığı instant maya)

KREMASI İÇİN
* 2 paket kremşanti
* 1 su bardağı soğuk süt

ÜZERİ İÇİN
* Pudra şekeri
* Ilık su, süt, şeker, maya ve tuz karıştırılıp bir saat mayalandırılır
* Yumurtalar ve margarin eklenir, karıştırılır
* Un ve nişasta yavaş yavaş ilave edilir
* Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir
* Hamur iki katına çıkana kadar mayalandırılır


* Mayalanan hamur merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açılır
* Açılan hamur bardak yardımıyla kesilir
* Fırın tepsisine dizilir
* Tepside bir saat mayalandırılır
* Daha sonra önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir


* Piştikten ssonra yaklaşık 45 dk soğuması beklenir
* Soğuduktan sonra bıçakla ortadan yarısına kadar kesilir
* Kesilen pastanın içine kremşanti eklenir
* Üzerine pudra şekeri serpilir
(ben kivi ile süsledim sizde istediğiniz meyve veya pasta süsleri ile süsleyebilirsiniz)

AFİYET OLSUN...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder