27 Mart 2013 Çarşamba

EV USULÜ ADANA KEBABI


MALZEMELER
( 4 kişilik)
* 750 gr az yağlı dana kıyması
* 2 adet rendelenmiş kuru soğan
* 4 diş ezilmiş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 12 adet yassı çöp şiş



* Kıyma bir kaba konur ve soğan eklenerek yoğrulur
* Sarımsak eklenir ve yoğrulmaya devam edilir
* Salça ve baharat, tuz eklenir
* İri bezeler yapılır
* El ıslatılarak köfteler şişe dizilir.
* Şişe dizildikten sonra bir saat buzdolabında dinlendirilir.
* Dinlendikten sonra fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır
* Şişler dizilir tepsiye.
 

* Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede  pişirilir
* Pişerken şişler çevrilir.
* Sıcak servis yapılır.
                                                                   
AFİYET OLSUN...

1 yorum:

  1. Facebook sayfamız açıldı oradan da takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/BirTabakDaha

    YanıtlaSil