29 Mart 2013 Cuma

MANTI


Hamur Malzemeleri
* 3 su bardağı un
* 1 yumurta
* 1,5 su bardağı su
* Tuz
İç Harcı İçin
* 200 gr. yağsız kıyma
* 2 adet orta boy kuru soğan
* Bir tutam nane
* Karabiber
Sosu İçin
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* Yarım tatlı kaşığı biber salçası
(normal salça kullanırsanız pul biber ilave edebilirsiniz)
* Yoğurt


* Un yoğrulacak kaba alınır
* İçine tuz ve yumurta eklenir
* Yavaş yavaş su ilave edilir
* Pürüzsüz hamur elde edilene kadar yoğrulur
* 3 adet beze yapılır 
* Beze yapılan hamurların üzerine nemli bir bez örtülür
* Yarım saat dinlendirilir
* Bu arada kuru soğan küçük küp şeklinde doğranır 
( rondodan da geçirebilirsiniz)
* Kıyma ile soğan, karabiber ve nane karıştırılır
* Dinlenen hamurlar un yardımıyla açılır
(Hamur ne kalın olacak ne de çok ince)
* Açılan hamurlar eşit şekilde karelere kesilir
* Karelerin içine kıyma harcından eklenir
* Bohça şekli verilerek kapatılır
(Kapatına mantılar nemlenmemesi için bir bezin üzerine konur)
* Orta genişlikte bir tencereye su eklenir ve kaynabası beklenir
* Kaynayan suya tuz atılır 
* Mantılar suya atılır 
* Yaklaşık 20 dk  pişirilir
* Pişen mantılar süzülür, üzerine biraz soğuk su tutulur
* Bu arada sos yapılır 
* Tereyağ ve sıvıyağ eritilir
* Salça ilave edilir ve 2 dk kadar sote yapılır
* Servis tabağına alınan mantıların üzerine yoğurt  ilave edilir
* Üzerine sos dökülür

AFİYET OLSUN...


1 yorum:

  1. Facebook sayfamız açıldı oradan da takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/BirTabakDaha

    YanıtlaSil